Uppgradera badrumet

Att renovera badrummet är en trend som starkt svept över Sverige i samband med att inredning blivit ett intresse som alla svenskar måste inneha. Hur gör man då för att inte bara byta badrum utan faktiskt uppgradera det, göra det bättre och något som verkligen sticker ut och skriker kvalitet. 

Golv

lyxigt badrumGällande golv finns det egentligen bara två vägar att ta idag, klinker eller stengolv. Klinker finns i många otroligt fina designer och kan vara klockrent om man har rätt rum och design för det. Ur en kvalitets och uppgraderingssynpunkt så är det dock bara sten som gäller. Känslan och kvalitén är helt enkelt oslagbar och när man kollar i utbudet hos till exempel Stonefactory så ser man hur stor variationen faktiskt är av riktig sten. Oavsett vilken färg du vill ha så finns det något som passar. Ett val som kan vara lite svårt med sten är att välja hur den skall vara slipad. Blankpolerad sten är otroligt vacker och skriker lyx som inget annat material men kan också bli lite väl halt i ett badrum. Det går att behandla med halkskydd men då tappar du även en del av glansen.

Golvvärme

Ett av de härligaste ställena att ha golvvärme på är just badrummet, känslan att kliva ut ur duschen eller upp från badet på ett varmt golv är nästan oslagbart. Det finns tre typer av golvvärme:

  • Elektrisk – detta fungerar genom att man kopplar elektriskt ström över ett motstånd och effekten som bildas av det avges som värme. Elektrisk golvvärme var länge vanligast att lägga under klinker, men på senare tid har det även blivit vanligt under laminat- och parkettgolv.
  • Luftburen – i detta system leder man med hjälp av ett fläktsystem varmluft genom ventilationsrör som gjuts in i betongplattan under golvet.
  • Vattenburen – detta system håller lägre temperatur än element. Vatten leds genom rör som, likt luftburet system, är ingjutna i betongplattan.

Är man intresserad av att sätta in golvvärme i just badrummet är nog det elektriska systemet bäst. Har man ett vattenburet system blir man utan värme på sommaren eftersom värmen i huset blir avstängt.

Väggar

På väggar kan man också använda natursten men det är inte alls lika vanligt. Här går det minst lika bra att använda ett snyggt och passande kakel. I Sverige dominerar fortfarande den vita färgen, även om många förutspår att det är på väg ut. Träpanel på hela eller en del av väggen reflekterar den lantkänslan som åter igen blivit mycket populär på senaste tiden.

Möbler

Här finns det mycket att välja mellan vilket gör det extra viktigt att tänka efter vad man egentligen behöver. Beroende på badrummets storlek kan valet stå mellan ett badkar eller ett extra badrumsskåp. Dinbyggare har en väldigt välskriven artikel som diskuterar de olika möblerna samt vad man bör tänka på.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv