Tips för en vacker och funktionell hall

Hallen är ett rum vi kanske inte spenderar så värst mycket tid i, men det är ingen anledning att inte försöka göra hallen till allt vad den potentiellt kan vara. En vacker hall som fyller alla funktioner man behöver den till är något alla bör sträva efter.

Börja med förvaringen

Det huvudsakliga syftet för hallen är ju att förvara allt behöver ha på oss ute men inte använder inomhus. Av denna anledning är det bäst att alltid börja med att få upp de förvaringsmöjligheter man behöver ha tillgång till. Hatthylla med tillhörande krokar är ju det mest klassiska och alla hallar har utrymme för detta. Har man dock lite mer yta att arbeta med kan det också vara roligt att titta på garderober och fristående klädhängare. Vintertid är det bra att ha chansen att dela upp olika saker som mössor, halsdukar och handskar i exempelvis korgar. Antingen typ för typ eller låta varje medlem i hushållet få sin egen korg. Tänk även på att anpassa alla förvaringsmöjligheter om det bor barn i hemmet så de också kan hänga upp sina ytterkläder.

Tänk på belysningen

För att bekvämt kunna göra allt man vill göra i hallen är det viktigt att se till att sätta in tillräckligt med belysning. Detta kommer också vara bra att ha när man städar hallen. Ett enkelt sätt att se till att belysningen i hallen är bra nog oavsett var man står är att sätta upp rader med downlights i taket. Det finns dock en hel del alternativ så det gäller att titta på ens förutsättningar för att hitta de som passar bäst.

Inkludera sittplatser

Att ha möjligheten att sätta sig ned i hallen är alltid praktiskt. Oavsett om det är för att man vill sitta ned för att knyta skorna eller sitta och vänta på alla andra blir klar är en sittplats något man helt klart bör inkludera i inredningen. Många gånger kan man även kombinera sittplats med förvaringsmöjligheter när det kommer till hallmöbler, vilket är praktiskt att göra om man inte har väldigt mycket utrymme att arbeta med.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv