Tänk på vad som spolas ner

Avloppet är en väldigt viktig del av hemmet. Och så länge det funkar felfritt är det ganska lätt att ta det för givet. För att slippa problem är det dock viktigt att man tänker på exakt vad man spolar ner.

Köket är oftast där merparten av problem börjar. Många spolar inte bara ned vatten utan även saker som matrester och matfett. Och medan många har gjort detta i en utsträckning eller annan utan att få problem betyder inte att det inte är ett problem, bara att man hittills har haft tur.

Matfettet är troligtvis det värsta av det som åker ned i avloppet. Det är säkert flytande när man häller ut det, men så fort det kyls ned kommer det även koagulera och kan lätt fastna i rören. Ju mer man spolar ned desto större är risken att man får stopp. Och risken finns då att man behöver professionell hjälp för att lösa det.

I badrummet kan vi först vända blicken mot toaletten. Här ska inget annat än kiss, bajs och vatten spolas ned. Tops, tamponger och andra toalettartiklar hittar dock sin väg ned här och ställer till med besvär.

Sedan i handfat och i duschen förekommer det även en hel del hår. En hel del av detta kan så klart fångas upp av vattenlåset under handfatet och i duschavloppet innan det kommer ut i systemet. Märker man att avrinningen är dålig bör man först kolla dessa.

Comments are closed.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv