Ta ner döda och sjuka träd i din trädgård

Alla träd har en livslängd, även om en del arter kan tusen år gamla och äldre. Men däremot har inte alla träd rätt förutsättningar för att nå sin fulla ålder. Det är viktigt att ta bort döda och sjuka träd ur sin trädgård. Vi förklarar varför.

En ek kan bli över tusen år gammal och en gammal ek rymmer ett myllrande djur- och insektsliv. Men även om ekar är stabila träd som står stadigt länge, så kan de, likväl som andra ömtåligare träd, till slut bli en fara för dig och din familj.

Viktigt att ta bort sjuka träd

Eftersom ett träd kan se friskt ut men kan börja ruttna inifrån, bör du titta noga efter svampangrepp och döda grenar i trädet. Om trädet har fått röta finns det risk att det faller ned över tomten och huset vid en kraftig storm. I värsta fall kan det ju falla ned döda grenar på människor som befinner sig i trädgården.

Kräver utrustning och kunskap

Att fälla träd kräver utrustning och kunskap och det är klokt att ta hjälp av experter. Då en skicklig arborist ser på trädet och dess omgivning vad som krävs för att kunna fälla det på ett säkert sätt, kan man känna sig trygg med resultatet.

Comments are closed.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea