Största utmaningarna i trädgården


För att göra huset fint måste man ju emellanåt ta sig ut och titta på hur allt ser ut i trädgården. Här ställs man ofta inför helt andra utmaningar än inomhus, men en utmaning är ju till för att mötas och hantera. Här är några av de största utmaningarna många har brottats med i trädgården.

Träd som behöver kapas

Att fälla ett träd på tomten kan vara en riktigt stor utmaning. Det beror ju i slutändan på hur stort trädet är och hur mycket utrymme man egentligen har i tomten. Det kan även vara fallet att man behöver marklov för att fälla ett träd. Detta finns då med i kommunens detaljplan för området. Och om en tomt omfattas av strandskyddet kan speciella regler gälla. Men även när trädet är fällt känner många att de även vill bli av med stubben, och det kan kräva ordentliga verktyg.

Slänter på tomten

Många finner slänter vara extra besvärliga när det kommer till många aspekter av trädgård. Många äldre hus ligger på mer kulliga marker då man ville spara plan mark till ägns- och åkermark. Men även om detta inte är fallet längre finns det fortfarande fördelar med att ha huset högre beläget, som att fukt har en större tendens att rinna bort från sådana hus. Det kan dock kännas svårt att använda tomten optimalt när det finns slänter där. Men somliga menar att detta faktiskt kan vara den bästa platsen i trädgården.

Angrepp från skadedjur

Att ha en vacker trädgård innebär ett konstant arbete för att förebygga och hantera skadedjur. Det finns en hel del olika otyg, både stora och små, som kan få för sig att angripa olika delar av trädgården. Det kräver att man har koll på vilka djur och insekter som finns i närområdet för att veta vilka växter som kan vara utsatt och hur man bäst skyddar dem.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv