Skapa ett inbjudande badrum

Tiden för enbart kliniska vita badrum är över, och nu ser vi färg, intressanta material och spännande grönska i våra badrum. Nu ska vi ta en titt på årets trender för att göra våra badrum inbjudande och mysiga.

Hållbarhet och naturliga material

Naturmaterial såsom trä och sten ökar i popularitet i våra badrum. Användningen av trä bidrar till att göra utrymmet mera harmoniskt. Utbudet av badrumsmöbler och utrustning i trä är större än någonsin. Exempelvis kan du ha ett tvättställ tillverkat av träflis, som är ett väldigt hållbart och klimatsmart material att använda.

En grön oas

Nuförtiden ser vi ofta växter även i badrummen – både riktiga inomhusväxter samt konstgjorda växter. Också tapeter och badrumstextilier innehåller ofta motiv från växtriket.

När du väljer inomhusväxter för ditt badrum ska du tänka på att de ska tåla hög luftfuktighet och behöva bara lite solljus. Bra arter är exempelvis dracena, svärmorstunga, juvelblomma och förmakspalm. Med de här gröna inslagen skapar du en riktig tropisk oas i ditt badrum.

Mera urval i blandarväg

Vi kan se att det traditionella materialet krom får ge utrymme för mässing, koppar och särskilt matt svart. Både duschar, blandare och hyllor samt handtag syns nu i intressant matt svart färg.

Ta en titt här hos Inredningsvaruhuset för mera nya idéer och inspiration till ditt badrum.

Comments are closed.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea