Renovera själv

renovation in the bathroom

Förr eller senare kräver alla hem en renovering och äger du det själv är det du som måste ta ansvar för att få det gjort. Du kan välja att anlita en kvalificerad firma eller göra jobbet själv.

Egentligen finns det bara ett krav när det krävs hantverkare att utföra jobbet och det är installation av el. En del arbeten ska utföras på fackmannamässigt vis för att försäkringsbolaget ska ersätta eventuella skador. Detta är i synnerhet viktigt att kunna bevisa vid fuktskador i våtutrymmen.

Den billigaste förnyelsen är där enbart väggar behöver förändras. Att sätta en ny tapet eller måla väggen kan göra stor skillnad till en liten kostnad. Många väljer att också byta golv för en fräsch ny känsla i rummet. Golv med klick funktion är lätta att lägga och behöver inte heller de kosta så mycket.

Vid viss typ av renovering krävs ett bygglov, som vid fasadbyte. Har du bestämt dig för att ändra utsidan av ditt hus och till exempel ta bort de gamla eternitplattorna, så är det ett smart drag att passa på att tilläggsisolera för att sedan kunna spara energi.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv