Populära inredningsstilar

interior design

Inredning har med åren blivit en trendig och populär hobby. Det var länge sedan möbler och prylar slutade ha endast en praktisk funktion. Numera är design minst lika viktigt som funktion, vare sig det gäller köksstolar eller prydnadskuddar. Du som gillar att inreda och söker ny inspiration bör ta en titt på tipsen nedan:

  • Lantlig stil. Den lantliga stilen är klassisk och går aldrig ur tiden. Inredningen präglas av vitt rustikt trä och naturliga material som bomull, linne och keramik. Inred gärna med blommor och kryssmönstrat, så har du hittat rätt.
  • New England. Att inreda i New England-stil är både modernt, populärt och passar lika bra i stadslägenheten som i villan ute på landet. Tänk marint, randigt, blått, rotting och mixa gärna det blåa med ett mörkt träslag. På Marinestyle hittar du flera trendiga detaljer i precis rätt New England-stil.
  • Retro. Det gamla är det nya! För att verkligen lyckas med retrotrenden bör du satsa på att återvinna gamla saker och återanvända mormors gamla prylar, som har den äkta känslan. Kärnan i retrostilen är ofta 50-tal. Spana gärna in olika second hand-butiker för att hitta rätt retrokänsla.
  • Minimalistisk inredning. För dig som tycker att ”less is more” och att det avskalade är det enda rätta är det stilrent som gäller. Minimalistiskt behöver absolut inte vara tråkigt, utan tvärtom innebär det ofta en intressant inredning, där detaljerna sticker ut. Det är både elegant och avkopplande. Bor du på en liten yta är det dessutom ett bra och praktiskt val. Tänk kvalitet framför kvantitet och att begränsa dig till det mest väsentliga.

När det kommer till inredning, så fundera över vilken stil du kan tänka dig att ha för en längre tid framöver. Välj alltså inte trender som du tröttnar på efter bara några månader. Ovanstående inredningstips är klassiska och fungerar över tid oavsett var och hur du bor.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv