Olika tillbyggnader

Vill man göra sitt hus lite större är någon form av tillbyggnad ett givet alternativ. Här kommer några tips på olika typer av tillbyggnader som man kan göra.

Ny husdel

Att bygga till en helt ny del till huset är ett ganska omfattande projekt, dock ingenting som är ouppnåeligt. Dock gäller det att vara noga med att kolla upp vad som gäller. Behövs bygglov för att bygga till? Om ett hus är K-märkt får man inte bygga till.

Uteplats

En typ av tillbyggnad som är aningen enklare än den föregående är en uteplats. Innan man drar igång med att anlägga en uteplats kan det vara bra att fundera över sådant som exempelvis läge, material och dylikt.

Stuga på tomten

Kanske inte en direkt tillbyggnad, men i alla fall något som genererar mer utrymme i alla fall man är i behov av detta. Är stugan mindre än 15 kvadratmeter och inte högre än 3 meter, med andra ord en så kallad friggebod, krävs inget bygglov. Är stugan inte större än 25 kvadratmeter krävs heller inget bygglov, men dock anmälan och startbesked.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv