Inspiration för höstmys

Sommaren är tyvärr över. det finns några varma dagar kvar men mörkret kommer allt fortare och hösten är på ingång. Vad gör väl det? Nu kan man äntligen börja inreda och göra i ordning för flera månader av mys!

Ta in höstfärgerna

De varma och mjuka höstfärgerna ska in i huset och skapa stämning. Satsa på dova gula, orange och mörkröda toner för att skapa riktig höstkänsla. Dessa färger går lätt att kombinera med andra fäger och passar ypperligt i ett shabby chic-hem där det mesta är vitt och grått. När vi rör oss i den här färgskalan kanske många tänker på 70-talet, det gör i alla fall vi. Vill man skaffa billig höstinredning ska man leta på loppis efter 70-talssaker som ofta ligger i brunröda och orange toner. Hitta en vacker pläd att pryda soffan med eller några simpla linnegardiner.

Varför inte plocka in naturen? Nu när löven börja falla och gulna passar dem perfekt för att göra en vacker höstkrans att hänga på ytterdörren eller som väggdekoration.

Man kan också göra en lövskål som håller i flera månader. Blås upp en ballong i lämplig storlek (beroende på hur stor skål du vill ha) och klä den i plastfolie. Man kan också använda undersidan av en annan skål. Samla ihop de finaste löven du kan hitta och använd tapetklister eller decoupagelim för att limma fast dem på ballongen. När det har torkat släpper du ut luften ur ballongen och drar bort plastfolien (den kan också få sitta kvar som en skydd inuti skålen). För att få löven att hålla så länge som möjligt bör du sedan täcka skålen i flera, tunna lager med spraylack. Det går också bra att pensla på lacket men risken är större att ett löv går sönder.

Dags att tända eld

Det har inte hunnit bli så kallt än men vad är mysigare än en levande brasa? Om du inte har någon eldstad hemma rekommenderar vi att du lägger några slantar på en fin kamin. Den är inte bara fantastiskt fin utan sänker även värmekostnaderna. Hos de flesta företagen så installerar de den åt dig så du kan fokusera på att mysa. Kaminerna finns i flera varianter så du hittar säkerligen en som passar din personliga stil.

Har du inte möjlighet att installera en kamin så kan man fuska. Man kan alltid bygga en fuskkamin eller fusköppenspis där du endast tänder stora blockljus eller gömmer en ickevärmande ljusslinga under en liten vedtrave. Sedan finns det såklart eldstäder som man ställer på bordet som producerar riktig eld genom spisbränsle.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv