Husmorstips

2218934-cleaning

Att städa är en ständigt återkommande aktivitet, till vissas fröjd och andras förtret. Det finns massor av kemiska produkter därute som lovar att göra ditt hem gnistrande rent och fräscht men faktum är att det bästa kan ibland vara det enkla, dessutom gjorda av naturliga produkter och något du oftast har hemma.

Silicapåsar – Det är små påsar med små kulor som följer med när vi handlar en del produkter. De följer med för att samla åt sig fukt så att det inte förstör produkten innan du hunnit packa upp den. De flesta kastar dem rakt i soporna men de är mycket användbara för att ta bort dålig lukt. Lägg in dem där det är lite unken eller dålig lukt, som till exempel i träningsväskor, skor eller loppisprylen som fått en dålig lukt. Knyt en påse runt och låt silicapåsen få verka ett tag.

Citron – citroner är också en sak som tar bort dålig lukt och passar utmärkt i kylskåpet. Dela citronen i två halvor och lägg in halvorna i kylskåpet med snittytan uppåt så försvinner den dåliga lukten.

Tandkräm – har barnen ritat på bordet eller väggarna med en penna eller färgkritor så kan du enkelt ta bort det med en fuktig trasa och lite tandkräm. Detta fungerar även bra på vattenringar på trä som kan vara svåra att få bort.

Raklödder – visst är det irriterande att spegeln immar igen så fort du duschar eller badar? Ta lite raklödder och smeta ut det på spegeln, torka torrt med en handduk och nästa gång kommer du att kunna titta i spegeln utan att först behöva torka bort imman.

Bikarbonat – bikarbonat är ett riktigt universalmedel och förekommer i många huskurer. Det är toppen för att få rent allt i ett badrum. Blöt först där du ska rengöra sen tar du lite bikarbonat och skrubbar med en svamp eller borste. Skölj sedan med vatten så är det gnistrande rent.

Vill du läsa om fler husmorstips för städning så kan du kika in här.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv