Finaste detaljerna till ditt hem

inredning

Inredningstrenderna för året har redan börja droppa in och vi har hittat våra favoriter att ha i hemmet. 

En av de största trenderna just nu är de underbara fårskinnsstolsitsarna. En enkel pinnstol blir plötsligt varm och mysig för resten av året. Vi hittade även bra exempel på årets finaste lampor: de ska vara i industristil och gärna en modell större än vad du är van vid. Vilka mönster och färger är det som gäller just nu? Jo det är stora, brokiga blomstermönster i både mörka och ljusa färger! Om du har en vägg som du funderar på att göra om, är det dags att köpa tapeter med stora mönster.

För att hitta de finaste möblerna, en större detalj till hemmet, ska man vända sig till återbruk. Möbler som fått nytt liv i händerna på professionella är bra för miljön och en möbel som man kan skryta lite extra över. Den vita stilen fortsätter men vi glider ifrån att allting ska vara vitt och shabby chic: man ska blanda sin vita stil med starka mönster och kraftfulla detaljfärger. Det får faktiskt det vita att stå ut lite mer.

Expressen visar också upp flera trender som gäller just nu. När det kommer till färger är det värt att satsa på djupt blå och pastellfärger. Pastellerna ska gärna vara i gult och rosa, säsongens trendfärger! Trähantverk och naturen fortsätter vara populära inom inredningen, du kan ha en rottingsoffa i hallen och fylla upp fönsterbrädor och bord med vackra växter. Få insidan att likna utsidan.

Om du inte gillar den typen av möbler eller färger kan du istället satsa på dova färger och metaller för en mer industrialiserad inredning. Man börjar gå ifrån 2014-2013 tankar om minimalism och trenden lutar mer mot maxmalism: stora möbler och grandiosa inredningsdetaljer. Du kan faktiskt komma billigt undan om du väljer maximalism eftersom äldre, second hand-möbler är oftast lite större och tyngre i utseendet än de moderna minimalistmöblerna.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv