Dekorationstrender 2016

11359152-antique-light-bulbs

Att dekorera sitt hem går aldrig ur tiden och vi gillar att förnya och byta ut. Inredningsdesigners sprutar ständigt ur sig nya idéer allt för att locka oss att förnya oss. Det den stora massan fastnar för och tar till sig är det som då blir en trend. Vi har plockat några av 2016 års inredningsdetaljer som vi tycker är spännande och lite nytänkande.

Färger – äntligen har vi lyckats bryta oss loss från det vita och ljusa och törs tänka oss mörka och murriga färger på både möbler och väggar. Havet är också en stor inspiration med blått i alla dess färger och mönster.

Metaller – för något år sedan så blev metallen och dess olika färger en stor inredningstrend och den har vi inte tröttnat på och fortsätter även i år.

Hantverk & natur – Om du kan brodera så är du helt rätt ute, att ta in naturinslag i form av grenar och grönt och att göra någon form av eget hantverk på en kudde eller väggdekoration är högaktuellt. Kan du inte något hantverk så snabba dig att anmäla dig på någon hantverkskurs för de blir fullbokade fort.

Små detaljer – De små detaljerna som är lätta att byta ut är på stark uppgång. Det är inte alltid så enkelt att byta ut stora möbler men att då byta beslag eller fötter gör att du kan ändra utseendet och möbeln får leva kvar ett tag till. De små detaljerna har blivit som hemsmycken som binder ihop ditt hem till en helhet.

Keramik – Framförallt vackert glaserad keramik är på stark frammarsch inom inredningsdetaljer. Glimmande och rinniga glasyrer på en vacker kruka eller vas är hett.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv